Viete ako sa obliecť na pracovný pohovor?

Chystáte sa na pracovný pohovor a neviete ako sa správne obliecť? Základom je to, aby ste sa cítili komfortne a nepridávali si ešte viac stresu, ktorý ide s pracovným pohovorom ruka v ruke. S našim krátkym návodom ako nato, zvládnete pohovor na jednotku.

Pracovný pohovor je bežnou súčasťou nášho života, no napriek tomu, je to stále jedna z vecí, ktorú neberieme na ľahkú váhu. Okrem nášho vzdelania, pracovných skúseností a vystupovania, zohráva dôležitú rolu aj oblečenie, ktoré si na pracovný pohovor zvolíte.

Samozrejme, veľa sa odvíja od toho, o akú pracovnú pozíciu sa zaujímate. Vo všeobecnosti však platí, že muž nikdy nič nepokazí sakom, košeľou a kravatou. Kravata nie je povinnou výbavou ale pôsobia viac elegantne a upravene. Na detaily, akými sú kravata či manžetové gombíky by ste nemali zabúdať ak sa zaujímate napríklad o pozíciu manažéra alebo budete pracovať na pozícií, kde si vaša práca vyslovene vyžaduje spoločenský dress code.

Naše tipy

Košeľa by mala byť jednoduchá, najlepšie jednofarebná bez vzorov, ktoré by mohli pôsobiť rušivo. Aby ste dosiahli čo najlepší výsledok, kravata by mala mať taktiež neutrálne jednoliate farby a nemali by teda kričať. V tomto prípade nemusíte používať lesklé kravaty, ktoré pútajú veľa pozornosti ale naopak jemné materiály, ktoré pôsobia upravene a decentne.

Oblek by mal tiež pôsobiť decentne. Pre oblek je dôležité najmä to, aby ste sa v ňom cítili príjemne počas celého pohovoru. Taktiež by ste si mali zvoliť matný oblek namiesto slávnostného lesklého. Oblekom v odtieňoch čiernej či sivej nič nepokazíte.

kozeny opasok

Na detailoch záleží

Ponožky by mali byť vždy dlhé a v jednej farbe, najlepšie v čiernej. Dlhé ponožky vám zaručia to, že aj keď si sadnete vaša nohy ostanú zahalené.

Ak si zvolíte zobrať manžetové gombíky, mali by ste si vybrať jemné vzory, ktoré jednoducho doplnia váš pracovný outfit. Pri manžetových gombíkoch sa však nemusíte báť experimentovať a môžete vyskúšať rôzne kombinácie.

Topánky sú najlepšie klasické, kožené a najmä vám musia sadnúť. Pri topánkach sa takisto môžete vyhrať so vzormi, ktoré môžu podškrtnúť váš osobitný štýl.

Strieborné manžetové gombíky s tenkým prúžkom

Čomu sa určite vyhnúť?

Na pracovnom pohovore by ste sa mali jednoznačne vyhnúť džínsom, krátkemu rukávu či krátkym nohaviciam.

Pri topánkach zabudnite na sandále, tenisky či botasky. Základom je, aby ste vyzerali slušne, čím vyjadríte aj svoj postoj k ponúkanej pracovnej pozícií.

Veríme, že vás tento článok inšpiroval a váš pohovor zvládnete ľavou zadnou.

www.venergi.sk 

Sledujte nás na Facebooku a Instagrame.