Ako sa obliecť na ples?

Oproti dámam majú muži omnoho jednoduchšie obliekanie na ples. Stačí dobre padnúci oblek, kvalitná košeľa, čisté topánky a jeden doplnok. Čaká aj vás počas tohto roka táto formálna udalosť a premýšľate, čo si obliecť? Poradíme vám!


Tmavý oblek

Základom je elegantný oblek v tmavších farebných variáciách bez výrazného vzoru. Tmavé farby na ples, z ktorých je, samozrejme, najlepšia čierna, určuje spoločenská etiketa preto, lebo ples je večernou formálnou udalosťou.


Biela košeľa s manžetami 

Pod oblek patrí na ples jednoznačne biela košeľa s francúzskymi rukávmi. Ako alternatívu k bielej môžete zvoliť aj smotanovú či krémovú košeľu. 

Pod košeľu si zvoľte neviditeľné tričko alebo tielko telovej farby, nikdy nie biele. 


Nie pásikavej kravate

Pri výbere doplnkov záleží na tom, čo osobne preferujete, aj keď na ples sa podľa etikety hodí skôr univerzálny čierny motýlik, prípadne jednofarebný motýlik inej sýtej farby. 

Týmto doplnkom máte možnosť zladiť sa so svojou partnerkou, preto voľte farbu k jej šatám, prípadne sa poraďte s partnerkou o správnej farbe. 

Určite si neberte pásikavú kravatu, tá na večerné podujatie nepatrí. 


Menej je viac

Košeľa s francúzskymi rukávmi si pýta manžetové gombíky

Čo sa týka ďalších doplnkov, nemusíte to s nimi preháňať, aj tu platí – menej je niekedy viac. Ak chcete vzbudiť dojem väčšieho elegána, stavte na vreckovku do náprsného vrecka.

Obľúbeným výrazným doplnkom sa v posledných rokoch stali ponožky, ktoré by mali byť výraznejšie, aj keď stále musia ladiť so zvyškom outfitu. 

Ak nepotrebujete zakryť plnšie brucho, nemusíte si brať šerpu ani vestu.  


Spoločenské topánky

Nikdy si na ples neobúvajte nič iné než spoločenské poltopánky. Iná obuv skrátka na ples nepatrí. Zvoľte si pohodlnú a overenú obuv, v ktorej vydržíte celú noc. Nezabudnite poriadne preleštiť. 

Nezabúdajte, že na plese by mala predovšetkým vyniknúť žena, preto voľte kvalitný elegantné jednoduchšie oblečenie, v ktorom sa budete cítiť komfortne. Len tak si naplno užijete večer v dobrej spoločnosti, pri hudbe a jedle. 

Sledujte nás na Facebooku a Instagrame.