Košeľa na stužkovú slávnosť – ako si ju vybrať?

Čas stužkových slávností je už tu. Prináša so sebou prípravu a nacvičovanie programu, radostné očakávanie, ale aj hľadanie vhodného oblečenia. Takým kúskom je jednoznačne aj košeľa na stužkovú.

Aj keď viac starostí s obliekaním na stužkovú mávajú mladé slečny, aj maturanti by si mali dať záležať na tom, čo si oblečú na večer, ktorý sa im navždy zachová v pamäti. Preto sme sa rozhodli pomôcť všetkým maturantom pri výbere košele, ktorá je základom každého formálneho večerného oblečenia.

Farba

Najvhodnejšia farba košele na stužkovú slávnosť je biela, ktorá sa navyše najviac hodí na spoločenské večerné akcie. Budete mať vďaka nej väčšiu voľnosť pri výbere farby obleku, keďže biela pristane ku každej farbe.

Strih

Pre voľbu správneho strihu košele odporúčame prečítať si náš blog, v ktorom radíme, ako vybrať správnu veľkosť. Vo Venergi nájdete široký výber strihov pre každý typ postavy.

Pravidlo, ktoré by určite nemalo byť porušené, je dĺžka rukáva. Košeľa musí mať dlhý rukáv. Krátky rukáv podľa etikety k obleku jednoducho nepatrí.

Pri výbere košele môže zavážiť aj typ manžiet. Najpraktickejšou voľbou je košeľa s klasickými manžetami na gombíky, ktoré si môžete personalizovať napríklad na svoje hobby. Navyše košeľu s klasickými manžetami využijete aj pri iných príležitostiach, ako rodinné oslavy, maturita, pracovný pohovor…

Čo pod košeľu?

Pod košeľu jednoznačne odporúčame tielko alebo tričko. Najlepšou možnosťou je textília telovej farby z prírodnej bavlny, ktorá bude príjemná na kožu a zabráni prípadnému presiaknutiu potu na košeľu.

Vybrať si perfektne padnúcu košeľu na stužkovú slávnosť je dôležité, pretože ju budete mať počas celého večera na sebe. Určite si ju pred nákupom vyskúšajte, aby vám sedela presne tak, ako má.

Pravidlá týkajúce sa košele na stužkovú slávnosť sa, samozrejme, týkajú aj rodičov či profesorov, ktorí v predajni Venergi na Levočskej 36 v Prešove tiež nájdu to, čo potrebujú.

Nezabudnite nás sledovať na Facebooku a Instagrame.