Svadobný hosť – príručka k outfitu

Chystáte sa na svadbu ako svadobný hosť a premýšľate, čo na seba? Poradíme vám!
V prvom rade je dôležité si uvedomiť, že ak nie ste ženích, hlavný družba či dôležitá súčasť rodiny, nemusíte brať svoj outfit až tak formálne a slávnostne. Teda, ak nemáte dress code napísaný na pozvánke. Samozrejme, tým nechceme povedať, že máte prísť na svadbu oblečený v teplákoch. Nahodiť sa elegantne však viete aj bez toho, aby ste automaticky siahli po jednofarebnom obleku. Pri výbere môžete oblečenie kombinovať.

Čiernobiela klasika s oživením

Najjednoduchšia kombinácia sa nachádza v šatníku každého muža – čierne nohavice a biela košeľa. Základ by sme už mali, treba na ňom len stavať. Tieto 2 základné kúsky viete doplniť a oživiť podľa vašej kreativity rôznofarebným sakom – od sivej, modrej, cez zelenú až po károvaný vzor.

Farebné variácie

Letné svadby sú priestorom, kedy nemusíte výlučne siahať po čiernom obleku či nohaviciach, práve naopak, teplé mesiace, tancovanie a oslava si pýtajú svetlejšie farby. Preto môžete smelo siahnuť aj po nohaviciach inej farby. K sivým laďte bordové či zelené sako, k modrým nohaviciam zas sivé či béžové sako.

Svadobný Hosť – Príručka K Outfitu

V rámci materiálom považujeme za dôležité aby sa sako a nohavice vzájomne nebili. Nekombinujte hrubé materiály s tenšími látkami. Jedna látka by totiž vyzerala lacnejšie a tým by sa pokazil celkový dojem.

Vzorovaná košeľa

Nudí vás biela košeľa? Na svadbu si oblečte vzorovanú. Vhodnejšie sú tie košele, ktoré majú biely podklad a sú potlačené menším vzorom. Isto si na svadbu neoblečte napríklad čiernu košeľu s veľkými havajskými kvetmi.

Dajte si však pozor – k vzorovanej košeli si oblečte jednofarebné sako. Kombinácia vzorov na košeli a saku sa málokedy vyplatí.

Dolaďte to doplnkami

Každý variant svadobného outfitu doplňte aj doplnkami. Motýlik stále patrí medzi najpreferovanejšie pánske doplnky a na trhu ho nájdete v látkovom, drevenom či dokonca plastovom prevedení. Obľúbeným doplnkom sú aj traky, ktoré farebne zlaďte k nohaviciam.

Naberte Odvahu Na Traky

Klasickou pánskou obuvou na svadby sú čierne formálne poltopánky. Ak si vezmete hnedé sako alebo nohavice, vhodnejšie budú hnedé poltopánky, ktoré v správnom odtieni viete doladiť aj k iným farebným variáciám. Ak sa nebojíte experimentovať, dnes sa na svadby nosia aj mokasíny.

Pri výbere svojho outfitu ho otestujte na priateľoch či rodine – najmä čo sa týka mixovania farieb a vzorov, aby ste si boli istý. Potom vám zostáva už len jediné – užiť si svadbu a budovať jej skvelú atmosféru.

 

Sledujte nás na Facebooku a Instagrame.