Ako nosiť zelenú farbu vo vašom outfite

Zelená patrí ku farbám, ktoré nikdy nezostarnú, no predsa ju málo mužov preferuje vo svojom odievaní. Najmä ak sa jedná o business casual look, kde je potrebné vyzerať elegantne. Aby ste svoj šatník osviežili aj o zelenú, prinášame vám zopár tipov.

Zelená – farba, ktorá skrýva tisíce odtieňov

Výhodou zelenej farby je to, že v sebe naozaj ukrýva nespočetné množstvo odtieňov – od tmavej smaragdovej cez khaki až po svetlú pistáciovú farbu. Preto sa nebojte experimentovať a do svojho outfitu pokojne zakomponujte viacero odtieňov zelenej. Ak si zvolíte zelené sako, najlepšie urobíte ak ho skombinujete s bielou košeľou, ktorá podškrtne zamatové odtiene zelenej.

Ak nechcete kričať z davu

Pokiaľ nie ste práve typ človeka, ktorý rád vytŕča z davu ale radi by ste skúsili použiť zelenú farbu vo vašom šatníku, nezúfajte. Aj tu platí, že v jednoduchosti je krása a preto ak vám je proti srsti zelený oblek, stačí ak použijete jemnú zelenú košeľu a zaujímavé doplnky – napríklad motýlika či kravatu.

Zelená jednofarebná pánska košeľa

Doplnky, ktoré osviežia váš outfit

Motýlik či kravata v zelenej farbe môžu poslúžiť ako jednoduché osvieženie celého outfitu, ak sú kombinované do zelenej farby. Okrem toho však môžete celkový dojem umocniť aj manžetovými gombíkmi, ktoré doladíte do odtieňov zelenej. Ku zelenej farbe sa taktiež hodia zlaté doplnky, ktoré pôsobia elegantne a vznešene.

Smaragdový pánsky motýlik

Zelená a modrá?

Aj keď sa vám na prvý pohľad zdá táto kombinácia extravagantná, opak je pravdou. Musíte si však zvoliť vhodné odtiene oboch farieb. Pri modrej farbe odporúčame využívať tmavé námornícke odtiene, ktoré zmiernia výraznosť zelenej farby. Pri výbere zelenej dbajte nato, aby sme neprebíjali odtieň modrej a zvoľte si skôr tmavšie odtiene, ktoré môžu v kombinácií s modrou pôsobiť veľmi elegantne.

Sledujte nás na Facebooku a Instagrame.