Neformálne nosenie kravaty – viete ako nato?

Kravata je spájaná najmä s eleganciou a mužským doplnkom, ktorý je vhodný na formálne príležitosti. V posledných rokoch sa však tento trend v pánskej móde rapídne zmenil a muži čoraz častejšie využívajú takzvané “voľnočasové” kravaty. Aký je však rozdiel medzi formálnymi a neformálnymi kravatami?

Vynechajte oblek

Aj keď kravata je typickým doplnkom obleku, v prípade neformálneho nosenia je dôležitá myslieť na to, že sa v prvom rade chcete cítiť uvoľnene a príjemne. Preto je vhodné zvoliť na košeľu napríklad jemný pletený sveter alebo vestu, ktoré podškrtnú ležérnosť vášho outfitu.

Vymeňte Na Chvíľku Sako Za Sveter

Neformálnu kravatu neviažte nikdy na doraz

Tak ako celý váš outfit bude reprezentovať uvoľnenosť a pohodu, mala by to symbolizovať aj vaša kravata. To je hlavný dôvod prečo by nemala byť utiahnutá na doraz. Kravatu nechajte stále mierne nedotiahnutú – zvýrazníte ju a budete sa cítiť pohodlne.

Farbám sa medze nekladú

Narozdiel od formálneho nosenia kravaty, kde sa od vás vyžaduje určitý “dress code”, ktorý je vo veľa prípadoch obmedzený na klasickú čierno – bielu kombináciu, vám dáva neformálne nosenie kravaty priestor na experimentovanie. Pokojne môžete zvoliť červenú, žltú či zelenú kravu. Dávajte si však pozor na to, aby ste to s farebnými odtieňmi neprehnali.

Netrápte sa so zložitými uzlami

Jednoduchý uzol je v tomto prípade nevyhnutnosť, nakoľko celý outfit je ladený do jednoduchosti a neformálnosti. Uzol, ktorý sa pri neformálnom viazaní využíva najviac je takzvaný “Four in Hand Knot”, ktorý je známy svojim jednoduchým a rýchlym viazaním, ktoré zvládne naozaj každý.

Materiál, ktorý vynikne

Pri formálnom nosení kravát sú uprednostňované najmä textilné a saténové kravaty, ktoré majú docieliť elegantný vzhľad. Naopak, pri neformálnom nosení je dovolené naozaj všetko. Do veľkej obľuby sa medzi pánov dostáva pletená kravata, ktorá je zakončená rovno, teda nenasleduje tradičné špicaté zakončenie kravaty. Taktiež je vhodné zvoliť si matné farby namiesto lesklých, nakoľko chcete dosiahnuť ležérnosť nie eleganciu.

Vo Venergi nájdete široký výber kravát, ktoré ponúka vzory a farby, ktoré skvelo doplnia váš neformálny vzhľad. Veríme, že sme vás inšpirovali a už čoskoro vás uvidíme u nás na predajni v Prešove.

 

Sledujte nás na Facebooku a Instagrame.