November – mesiac stužkových slávností

Chystá sa aj váš syn na stužkovú slávnosť? Táto udalosť je v živote človeka jednou z významných udalostí, pri ktorej sa končí jedna životná etapa. Preto sa niet čomu čudovať, že mesiac stužkových slávností – november, aj keď dnes sa stužkové konajú aj v decembri, so sebou prináša nadšenie aj trochu stresu.

Aby ste si však aj vaše dieťa užilo túto chvíľu, musí sa cítiť dobre a pohodlne vo svojom oblečení. Na druhej strane však bude chcieť zažiariť! A práve preto vám prinášame zopár tipov ako nato.

Základný kúsok – biela košeľa

Stužková slávnosť je formálna večerná udalosť, ktorá si podľa etikety vyžaduje bielu formálnu košeľu k obleku. Veľkou výhodou tejto klasiky je, že k nej môžete smelo kombinovať širokú paletu farieb a vzorov.

Sivá je IN

Sivá farba je tohto roku jednou z najtrendovejších farieb v pánskej móde. Okrem toho, že sa dá jednoducho kombinovať s bielou, čiernou, béžovou či fialovou farbou, dokonale oživí celkový vzhľad. Ku sivému obleku viete skombinovať aj motýliky vo rôznych farebných motívoch a vzoroch, ku ktorým sa dajú pridať manžetové gombíky. Či už si vyberiete košeľu, kravatu, sako alebo motýlika v sivej farbe, môžete sa spoľahnúť že budete neodolateľní!

Modro-sivý pánsky motýlik s bielymi bodkami

 

Niet nad klasiku

Ak nechcete príliš experimentovať, stavte na klasickú čierno-bielu eleganciu. Táto kombinácia sa používa v pánskej móde už od nepamäti a je naozaj nesmrteľným trendom. Oživiť sa však dá aj odvážnou kombináciou, kedy si namiesto čierneho saka zvolíte biele. Ak chcete zostať pri klasike, osviežte svoj stužkový outfit farebnými manžetovými gombíkmi alebo kravatou vo hravých farbách.

Streborné manžetové gombíky so sivou kockou

Nezabudnite na doplnky

Ani na stužkovej slávnosti by sa nemalo zabúdať na pánske doplnky akými sú napríklad hodinky alebo jemná vreckovka, ktorá sa zakladá do vrecka saka. Taktiež nesmiete zabudnúť na obuv. Je podstatné aby bola čo najpohodlnejšia a teda aby vám neprekážala ani pri tancovaní. Najlepšie sa ku obleku hodia jednoduché čierne lakovky, ktorými nikdy nič nepokazíte. Študenti si však zvyknú vymyslieť aj rôzne extravagantné kúsky – napríklad si všetci vezmú namiesto slušných topánok tenisky.

Motýlik či kravata?

Výber je na vás! Na stužkovej slávnosti nie je presný dress code, čo vám dáva viac voľnosti pri výbere z týchto pánskych doplnkov. Najlepšou cestou je vyskúšať si priamo ku svojmu outfitu oboje a až potom sa rozhodnúť. Myslite na to, že motýlik alebo kravata je vašou tajnou zbraňou, ktorou môžete rozžiariť celý váš vzhľad. Najmä preto by ste sa nemali báť experimentovať a použiť aj svieže farebné kombinácie či vzory.

Sledujte nás na Facebooku a Instagrame.