Aby spolu farby ladili

Pri množstve farebných kombinácií, ktoré sa dajú v pánskom šatníku vytvoriť, môžete mať občas chaos v tom ako jednotlivé farby spolu zladiť. Aj keď jednoduchou kombináciou čiernej a bielej nikdy nič nepokazíte, je dobré vedieť ako zvýrazniť vašu osobnosť inými farbami. 

trendy

Čierna = farba elegancie

Čierna farba je už vo všeobecnosti považovaná za farbu elegancie, ktorá je vhodná do spoločnosti ale aj business stretnutia. V dnešnej dobe je veľmi populárna kombinácia black to black, kde svoj outfit vyskladáte z viacerých kúskov v čiernej farbe. Dajte si však pozor aby ste použili rovnaký materiál a iba jemné odchýlky v odtieni čiernej farby. Inak je čiernu možné kombinovať naozaj so všetkými farbami, čo platí aj o bielej farbe.

Červená = farba sebavedomia

O červenej sa zvykne hovoriť, že je aj farbou divokosti a nespútanosti. Avšak červená farba predstavuje na mužovi jeho sebavedomie a kreativitu. Ideálne kombinácie pre túto farbu sú biela, sivá či dokonca modrá. Pri modrej farbe si však dajte pozor aby bola v odtieni denim (teda rifloviny), pričom napríklad pri saku je vhodné použiť bordovú farbu. Červená farba vynikne na košeli, kravate či motýliku.

Hnedá a béžová = nesmrteľná klasika 

V pánskej móde sa hnedá farba spolu s jej odtieňmi využívala už stáročia. Aj v súčasnej dobe je však táto farba veľmi obľúbená, najmä preto, že sa dá kombinovať s rôznymi farbami. Ak chcete vyzerať elegantne skombinujte béžovú farbu s modrou. Naopak ak chcete vyniknúť použite kombináciu hnedej alebo béžovej s červenou. Nič však nepokazíte ani s bielou či sivou farbou. Obľúbeným doplnkom sú aj kožené topánky v hnedej farbe.

Žltá = farba optimizmu a vitality

Žltá farba predstavuje vitalitu, životný optimizmus a je obľúbená najmä u ľudí, ktorým nechýba sebavedomie. Ak sa nebojíte vyniknúť z davu, žltá farba je pre vás ako stvorená. Ideálna kombinácia je v spojení so sivou či tmavomodrou farbou. Váš tmavomodrý oblek môžete napríklad zvýrazniť žltom kravatou pričom môžete skombinovať aj manžetové gombíky v tejto farbe.

Zelená = farba sily

Pre mužov sa väčšinou zelená spája s vojakmi. Okrem toho je však zelená farbou mužov, ktorí sú samostatní a majú dobré organizačné schopnosti. Zelená je obľúbenou farbou aj pre módnych návrhárov, práve pre jej širokú paletu odtieňov. Pri zelenej farbe nič nepokazíte v kombinácií so sivou, bielou, čiernou, béžovou či modrou denim farbou.

Modrá = pánska klasika

Tak ako je u žien považovaná za typickú farbu ružová, u mužov je to modrá. Modrá sa dá perfektne použiť vo všetkých svojich odtieňoch, no jednou z najobľúbenejších kombinácií je modrá a biela farba. Modrú farbu však môžete kombinovať so sivou, červenou, čiernou či béžovou farbou. Ak chcete vytvoriť casual look, ktorý je vhodný na každú príležitosť, skombinujte modrú s béžovou farbou. Obľúbenou farbou pre sako je tmavomodrá, ktorá vynikne v kombinácií s klasickou bielou košeľou.

Sledujte nás na Facebooku a Instagrame.