Nerozlučná dvojka – kombinácie kravaty a košele

Základným kusom každého správneho gentlemana by mala byť kvalitná pánska košeľa. Oblečenie však netvorí len košeľa, sú to aj doplnky ako manžetové gombíky, opasok, spona kravaty a tá najdôležitejšia, samotná kravata. Kravata a košeľa sú odjakživa nerozlučnou dvojicou. Tam kam ide košeľa pôjde aj kravata a naopak. Viete ale aké sú správne kombinácie kravaty a košele?

Jednoduché kombinácie

Na začiatok, nikdy nezabúdajte, že kravata je doplnok košele, nie naopak. A môžeme začať. Ak ste v kombinovaní kravát a košieľ začiatočník, odporúčame začať s niečím jednoduchším. Najľahšie sa kombinujú biele, prípadne svetlo modré košele ktoré nie sú nijako výrazné. Na takomto podklade si môžete skúšať rôzne variácie košieľ a kravát. Netreba však zabúdať, že by to mala byť kravata skôr tmavšia ako svetlejšia. Nechajte tú kravatu vyniknúť. Doslova chcite aby to prvé čo si na vás všimnú bola kravata. Netreba to však s extravagantnosťou nijako preháňať. Čierny oblek s bielou pánskou košeľou skombinujte s červenú kravatu so šikmými prúžkami a zaručene bude kravata pútať pozornosť. Treba
však dávať pozor aj na udalosť. Na smútočné udalosti si určite červenú kravatu neberte!

Pokročilé kombinácie

Ak ste už v kombinovaní kravát a pánskych košieľ zbehlejší, skúsme si niečo náročnejšie. Pamätajte však na jedno, farba a vzor kravaty by mala kontrastovať s farbou a vzorom košele. Nezabúdajte však ani na zladenie s polotopánkami. Kombinácia prúžkovanej košele s vertikálnym smerovaním prúžkov môžeme zladiť s výrazne farebnejšou kravatou s prúžkami. Hrúbka a smerovanie pruhov by však mala byť odlišná, napr. šikmé prúžky. Kombinovať môžete v podstate čokoľvek. Kombinácie rôznych tvarov ako sú bodky, kocky, prúžky sa tiež nevylučujú. Kombinácia kockovanej košele s kravatou s bodkami môže vyzerať skvelo. Dávajte si však pozor aby ste to neprestrelili s farbami a nevyzerali nakoniec ako z cirkusu. Kombinácia týchto rozličných tvarov je náročnejšia, preto je na zváženie či sa budete snažiť o takéto kombinácie. Pravdaže, kto nič neskúsi ani nič nezíska.

Venergi zložitá kombinácia kravaty a košele

Náš tip:
Skúste skombinovať svetlomodrú košeľu s kravatou so vzorom kvetov. K tomu si oblečte svetlejší oblek. Efekt bude zaručený! Trendový, svieži a zároveň elegantný.
Ak si stále neviete rady, príďte nás navštíviť do predajne v Prešove. Náš ochotní a milí personál vám s radosťou poradí. Tešíme sa na vás!

Sledujte nás na Facebooku a Instagrame.