Pánska košeľa na každý deň

Pánska košeľa už dávno nie je len formálnym oblečením, ktoré sa nutne spája s kravatou a oblekom. Modely košieľ dnes hýria farbami, líšia sa strihmi a ozvláštňujú ich štýlové doplnky, napríklad motýliky.

Správna košeľa sa hodí kdekoľvek – na pracovný míting, do spoločnosti dokonca aj na rande. Ako sa vyznať v spleti širokej ponuky?

Materiál

Neškrobenú ľanovú klasiku a lesklý hodváb časom vystriedala bavlna, ktorá sa menej krčí a ľahšie žehlí. Ako dlhoročný výrobca košieľ sme zistili, že u zákazníkov sú najpopulárnejšie košele z mixu bavlny a polyesteru v pomere 8:2, alebo košele zo 100 % bavlny v úprave easy care. Práve tá zaručuje, že je pánska košeľa príjemná na dotyk, výborne sa udržiava a v kombinácii s kvalitným šitím vydrží dlhšie, než iné. 

Strih

Takzvaný úzky slim strih dokonale kopíruje mužskú postavu a nechá vyniknúť všetky jej prednosti. Pre niektorých pánov je však príliš obtiahnutý a sťažuje pohyb aj dýchanie. Vtedy je vhodnejšie siahnuť po klasickom voľnejšom strihu. Ten je vo všeobecnosti obľúbenejší najmä pri klasických „oblekových košeliach“.

Vzor

IN sú jednoznačne dvojfarebné kombinácie – biela košeľa s čiernym lemovaním, modrá košeľa s červenými gombíkmi – alebo trojfarebné kombinácie. Jednoduchý oblek si napríklad pýta výraznú košeľu so vzorom či rôznofarebnými prvkami. Na neformálnejšie príležitosti odporúčame tiež kombináciu čiernych nohavíc či tmavých riflí a farebnej košele s bodkami alebo štvorcovým vzorom. Prirodzene, každému pristane niečo iné. Žiarivejšie farby sa hodia najmä svetlým typom, jemnejšie zas čiernovlasým mužom. Všetko je však vec názoru a nálady. Pánska košeľa bude vyzerať dobre len vtedy, ak sa v nej budete dobre cítiť. 

Pánska Košeľa Na Každý Deň

Skúšať, skúšať, skúšať!

Viac, než akékoľvek rady a tabuľky (správny spôsob, ako sa odmerať pre košeľu sme pre vás už napísali) vám pomôže skúšobná kabínka a zrkadlo. Pred kúpou je potrebné si košeľu poriadne vyskúšať, dvihnúť v nej ruky či predpažiť.

Ak niečo nesedí pri prvom oblečení, je málo pravdepodobné, že si košeľu neskôr zamilujete. Preto navštevujte predajne, ktoré majú na sklade veľa modelov, strihov a farieb, aby ste si mohli bez stresu vybrať to, čo potrebujete.

Širokú ponuku nájdete napríklad v predajni Venergi v Prešove.

Prvý dojem je základom úspechu a skutočne kvalitná pánska košeľa ho môže výrazne zlepšiť. Nenechajte si to vziať. Vyskúšajte!

Sledujte nás na Facebooku a Instagrame.