Kedy si obliecť košeľu? Poradíme vám!

Prvý dojem o sebe vytvárame v priebehu troch sekúnd. Taký, ako si ho vytvoríme, môže výrazne ovplyvniť našu reputáciu. Rovnako, ako je dôležité dodržiavanie pravidiel správania etikety, je aj vybrať si vhodné oblečenie. Podstatné je pôsobiť upravene, elegantne, vkusne a seriózne. Kedy si obliecť košeľu? 

Rozhodli sme sa na túto tému pozrieť za vás. Upravenosť, elegancia, vkus a serióznosť sú prioritou firmy Venergi, ktorá vyrába kvalitné dámske blúzky a pánske košele. Na prvom mieste u nás je spokojnosť zákazníkov, pre ktorých šijeme košele na rôzne príležitosti a radi pomôžeme s výberom tej správnej košele.

Pánska móda

Etiketou schválené oblečenie sa musí dodržiavať najmä pri slávnostných príležitostiach. Na spoločenské udalosti (svadba, ples, stužková slávnosť) etiketa predpisuje výhradne decentnú košeľu bielej farby s manžetovými gombíkmi a krytým zapínaním. Pri menej formálnych príležitostiach je prípustný aj jemný svetlý odtieň, ako napríklad bledomodrá či krémová. Košeľu, oblek alebo smoking je dôležité vkusne zladiť s viazankou alebo motýlikom.

Košeľa s krátkym rukávom, s vreckom či povolená viazanka s rozopnutým gombíkom sú pri spoločenských udalostiach neprípustné. (ide o tzv. faux pas)

Košeľa by mala vyčnievať spod rukávov jeden centimeter. Viazanka sa viaže na dĺžku po opasok na nohaviciach.

Vhodne zvolené oblečenie je neoddeliteľnou súčasťou aj pri formálnych udalostiach, ako sú pracovné pohovory, obchodné stretnutia, konferencie alebo pri zamestnaniach, ktoré si vyžadujú reprezentáciu firmy. Biznis etiketa pre vyšších manažérov je prísnejšia. Predpisuje sa najmä biela, poprípade košeľa béžovej farby. Na nižších pozíciách sú prípustne aj košele iných farieb a vzorov. Krátke rukávy sa nenosia ani v lete.

V kategórii pánskej módy „voľnočasové“ nájdete košele, ktoré keď si oblečiete kamkoľvek vo voľnom čase budú vyzerať skvelo. Navyše sú vyrobené z kvalitných materiálov, v ktorých sa budete cítiť pohodlne.

Pánske košele Venergi ponúkajú široký výber, v ktorom si každý muž nájde „tú pravú“ – košeľu, ktorá dotvorí jeho osobnosť. Záleží len od vás, či sa rozhodnete pre nové zaujímavé trendy s farebnými kontrastami, alebo klasické štvorčekované, či prúžkované košele.

Dámska móda

Dámy by pri formálnych udalostiach mali farbu blúzky prispôsobiť kostýmu. Pri vzorovanom kostýme sa odporúča jednofarebná blúzka, a naopak pri decentnom tmavom kostýme je vhodné oživiť celkový dojem farebnejšou elegantnou blúzkou so vzorom. Bez vrchného saka sa nosia blúzky s rukávmi, ktoré zakrývajú ramená. Elegantné dámske blúzky na manžetové gombíky značky Venergi sa presne hodia na takúto príležitosť.

Blúzky s dlhým rukávom a krátkym rukávom značky Venergi sú pre dámy vhodné aj na bežné, každodenné nosenie do práce, na stretnutia, na aktivity vo voľnom čase. Skrátka všade tam, kde chcú zapôsobiť a vyzerať dobre.

Sledujte nás na Facebooku a Instagrame.